15.11.06

θα μετακινηθείς

Με το που πας να πεις «δόξα τω θεώ κατευθείαν φωνάζεις «Παναγιά βοήθα». Αυτό το σκωτσέζικο ντους συνεχίζεται με ανανεωμένη ένταση. Ενώ όταν μια στις τόσες φορές που εμφανίζεσαι δημόσια αντιμετωπίζεσαι σαν εξόριστος βασιλιάς-με ευγένεια αλλά και αδιαφορία για το κακό γύρισμα της τύχης-, εν τούτοις φαίνεσαι μονίμως απών. Είσαι ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά ουσιαστικά αποτραβηγμένος στη χώρα του Δεν-Ξέρετε-Τι-Περνάω. Είναι κατανοητό. Έχεις υπομείνει και συνεχίζεις να υπομένεις μερικά επώδυνα φινάλε, και γίνεσαι μάρτυρας της διάλυσης πολλών ψευδαισθήσεων σου για τις σχέσεις. Αυτό που ζεις δεν είναι η χώρα σου, είναι η χώρα του Κρόνου/Χρόνου που παίζει ζάρια στην πλάτη σου. Είναι ώρα πάλι να αντιμετωπίσεις σοβαρά θέματα όπως το νόημα της ζωής και εάν θα αγοράσεις, θα μετακινηθείς ή θα μείνεις στο ίδιο σπίτι.

(αντιγραφή από την AV, τεύχος 142)




* * * * * * *

4 σχόλια:

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

τρομερο διλλημα η 'μετακινηση'...
ναι, ειναι...
αλλα 'ζουμε' για αυτα τα διλληματα ρε λεμονακι μου...
ετσι δεν ειναι;;;
εεεε;;;;
:)

Σταυρούλα είπε...

Αποφάσεις συνεχώς χρειάζεται να παρνουμε, λεμονάκι μου, πότε μικρές πότε μεγάλες. Πότε μας βγαίνουν σε καλό κια πότε όχι. Μες στη ζωή είναι κι αυτά! Φιλιάά!

MåvяiÐåliå είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το Γιατρό παραπάνω.
Και μια που λες για τεύχη .... εκείνα τα ΚΛΙΚ μη τα πετάξεις ναι;

Ανώνυμος είπε...

"...Είσαι ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά ουσιαστικά αποτραβηγμένος στη χώρα του Δεν-Ξέρετε-Τι-Περνάω...." και…Δε-ξέρεις-Τι-Περνάμε θα συμπλήρωνα εγώ. Είναι κατανοητό? Είναι επιθυμητό? Αν ναι, τότε προς τι τόση γκρίνια? Αν όχι, τότε πάψε να είσαι αποτραβηγμένος στη χώρα σου και ταξίδεψε σ' άλλες χώρες κοντινές ή μακρινές. Υπάρχουν τόσες γύρω μας, δε μπορεί κάποιες θα μας εκφράζουν.

Υ.Γ. Απευθύνομαι σ’ όσους πιστεύουν ότι αυτό το απόσπασμα τους εκφράζει.