27.3.11

heal thyself

Η πρόληψη και η θεραπεία της ασθένειας μπορούν να επιτευχθούν με την ανακάλυψη του "λάθους" μέσα μας και το ξερίζωμά του μέσω έντονης ανάπτυξης της αρετής που θα το καταστρέψει. Όχι πολεμώντας το λάθος, αλλά φέρνοντας μια τέτοια πλημμύρα της αντίθετής του αρετής, ώστε αυτό να εκδιωχθεί μέσα από τη φύση μας.

* Διαβάζω για τα ανθοιάματα Μπάχ. Το παραπάνω κείμενο είναι μετάφραση της τελευταίας παραγράφου του τρίτου κεφαλαίου από το βιβλίο του Dr Edward Bach Heal Thyself που υπάρχει εδώ.

3 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Εμένα πάλι με φοβίζουν κάπως αυτές οι διαπιστώσεις. Διατυπωμένες τόσο απλά, είναι σαν να σου λένε "να, είναι τόσο απλό, γιατί δεν το σκέφτηκες μόνο σου και κυρίως: γιατί δεν το κάνεις, γιατί δεν αυτοθεραπεύεσαι; Γιατί τρώγεσαι;"
Μακάρι να ήταν τόσο απλό...

lemon είπε...

Αυτό που ήθελα να μοιραστώ ήταν ότι με εντυπωσίασε αυτό το είδος της παθητικής αντίστασης, της θετικής αντιμετώπισης: όχι να πολεμάς να διώξεις κάτι, αλλά να ενισχύεις τα καλά μέσα σου μέχρι που το κακό κάποτε εξαφανίζεται γιατί παύει να έχει δύναμη.
Λίγο μαγικά, ισως, όλα αυτά, αλλά θετικά, θετικά, και το θετικό εμένα μου φαίνεται εφικτό, πάντα, σε αντίθεση με τις μάχες και τις προσπάθειες, που με παραλύουν.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το λάθος είναι αφορμή να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και πώς κινούμαστε σε αυτόν. Το λάθος είναι ευκαιρία αυτογνωσίας.