26.3.06

στην απέναντι όχθη (Ι)





Για πάνω από έξη δεκαετίες ο Robert Doisneau φωτογραφίζει στιγμές.









Καθαρή ματιά, ένας άνθρωπος με χαμόγελο που σε κερδίζει, που του αρέσει να λέει ποτέ δεν πρόσεχα τον χρόνο που περνούσε...


συνεχίζεται...




* * * * * * *

14 σχόλια:

Alpha είπε...

υπέροχες, υπέροχες φωτογραφίες

pseftra είπε...

Πόσο θα'θελα να είμαι η γυναίκα της πρώτης φωτογραφίας.....

McKat είπε...

Λεμόνι!! Τί σύμπτωση είναι κι αυτή. Πήρα το βιβλίο του Doisneau από τις εκδόσεις Taschen (πολύ χαίρομαι που είναι τόσο προσιτά τα βιβλία αυτών των εκδόσεων, σου δίνεται η ευκαιρία να ξεδιψάσεις λίγο), το πήρα λοιπόν πριν λίγες μέρες, απολαυστικότατο. Ένας κόσμος, από τι;, από ζάχαρη; ένας κόσμος που σίγουρα αγαπούσε. Πως αλλιώς μπόρεσε να τον αποτυπώσει έτσι. Πρέπει να τον αγαπούσε.

mickey είπε...

Μας ταξιδεύεις νοσταλγικά, μυρωδάτο μου λεμονάκι!

Υπέροχες οι φωτό! Ειδικά η πάνω πάνω είναι τόσο τρυφερή, που με έκανε να νιώσω απίστευτα γλυκά και ρομαντικά.

Αχ, Παρίσι! Πήγα όταν ήμουν μόλις 11 χρονών. Από τότε αναβάλλω συνεχώς την επόμενή μου επίσκεψη. Για να δούμε αν θα τα καταφέρω φέτος!

Katerina ante portas είπε...

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, έχει δυνατότητες να παίζεις περισσότερο με το φώς και τη σκιά. Συμφωνείς;

Mirandolina είπε...

Λεμον μου, καθάρισες το βλέμμα μου!

Juanita La Quejica είπε...

Κι εγώ δεν τον ήξερα. Όμορφες φωτογραφίες! Ατμοσφαιρικές, χωρίς να καταντούν άψυχες.

lemon είπε...

Ούτε εγω τον ήξερα-πριν αγοράσω το βιβλίο, ένα όνομα που προφέρεται δύσκολα (ντουανό), αλλα φωτογραφίες τόσο γνωστές μας...
Θα διαπιστώσετε απίστευτη διαφορά στο χαρτί, φαίνεται μια καθαρότητα στις φωτό που δεν βλέπουμε στις (άπειρες και έγχρωμες και πρόχειρες) εκτυπώσεις που μας περιτριγυρίζουν σήμερα.
Το ύφος του κυρίου φωτογράφου είναι ανάλαφρα ειρωνικό και λάμπει, νομίζω οτι του αντιστοιχεί ενα μεγάλο μέρος της γοητείας που έχει το Παρίσι παγκοσμίως-το αναδεικνείει ιδιαίτερα. Εχει φωτογραφίσει απλούς ανθρώπους, σε καθημερινές στάσεις, σώζοντας έτσι και την ατμόσφαιρα μιας εποχής και τα ήθη και τη μόδα της.
Επίσης τα ζευγάρια του δείχνουν μια πλευρά του έρωτα χαρούμενη και παιχνιδιάρικη μαζί, σαν να ακούς και μουσική υπόκρουση είναι...
Εχει μια φωτό, που είναι κολάζ απο τα δωμάτια ενός κτηρίου, και βλέπεις με λεπτομέρειες τι κάνει ο καθένας μέσα την ίδια στιγμή-απίθανο, έξυπνο, ηθογραφικό, και κυρίως καλοφωτογραφημένο!

Αυτή την ανάγκη μου να μοιραστώ την ομορφιά και να την γνωρίσω-σε όποιον ενδιαφέρεται, φυσικά, πόσο αναπάντεχα την ικανοποιώ εδώ μέσα!

NinaC είπε...

Εγώ αυτόν τον ήξερα! χεχεχε

" Παγίδεψε συνηθισμένες κινήσεις, συνηθισμένων ανθρώπων, σε συνηθισμένες καταστάσεις."

Γι αυτό είναι τόσο αληθινός και τόσο γοητευτικός!

Λέμον φιλάκια :)))

FUFUTOS είπε...

Το Παρίσι είναι ένα μεγάλο απωθημένο μου. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάω.
(Και δεν προβλέπεται να ξεκολλήσω από τους ταχυκωδ 54621-25 μέχρι το 2007 γμτιμ).
Σ' ευχαριστώ για τις εικόνες και την ατμόσφαιρα :)))

Juanita La Quejica είπε...

Τώρα που μας άνοιξες την όρεξη, θα μας δείξεις και την φωτογραφία κολάζ που περιγράφεις;

lemon είπε...

Κουκλίτσα και Sally, χαίρομαι τόσο να μοιράζόμαστε την ομορφιά..!

Fufute, να πας, η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, εμένα περιμένεις να στο πω? Αντε, τώρα που είμαστε νέοι (!), πριν γίνουμε γραφικοί σαν τα γκρούπ των υπεραιωνόβιων τουριστών..!

Χουανίτα, επιφυλάσσομαι, μαζί με μερικές ακόμη-ιδιαίτερές του, μόλις αποκτήσω σκάνερ..!

Ανώνυμος είπε...

This is very interesting site... Maui babe tanning lotion illinois Order your online prescriptions custom t-shirt E39 oem floor mats Humidifier filters holmes hm1450 Half pint jansport backpacks Soup kitchens in monroe county Ethical leadership and decision-making in schools subaru wrx forum http://www.miele-vacuum-cleaner-9.info/Vacuum-cleaners-upright-light-weight.html Omron blood pressure monitor hem773ac sale Live strip poker Acne scarring proactiv acne solution acne.onlinesitemap.com Bmw 540i history nexium 25 rebate Plans for solar pool heaters Dysonadc08a dyson animal cylinder cleaner with hepa filter

Ανώνυμος είπε...

Best regards from NY! » » »