Λύκειο Καλαμαριάς.
Γύρω στα 1980.
Μάθημα Θρησκευτικών.
Ένας καθηγητής διαφορετικός.
«Το Μυστήριο του Γάμου»
Λοιπόν, μπορεί κάποιος να μας πει τι είναι αυτό το περιβόητο "μυστήριο του γάμου"?
Χέρια σηκώθηκαν, κοινοτυπίες ειπώθηκαν και ακούστηκαν με προσοχή, μέχρι να μιλήσει ο ίδιος:
Γάμος…Τι έχουμε λοιπόν εδώ? Δύο ανθρώπους, αγνώστους μεταξύ τους μέχρι χθες, μεγαλωμένους σε διαφορετικές οικογένειες, με διαφορετικό τρόπο. Ξένους, με άλλο παρελθόν και άλλο τρόπο σκέψης ο καθένας… Και να, ξαφνικά, αυτοί οι δύο Μπορούν να είναι μαζί, Θέλουν να είναι μαζί συνέχεια, να αγκαλιάζονται, να κοιμούνται, να συζητούν, να συναποφασίζουν, να κάνουν παιδιά, να γερνούν…
Ε, δεν είναι μυστήριο αυτό?
Και φυσικά, είτε με τη μορφή του γάμου, είτε της σχέσης, εδώ και τόσα χρόνια ακόμη αυτό παραμένει το Μέγα Μυστήριο, και οι παραπάνω κουβέντες έρχονται συχνά και ξανάρχονται στο μυαλό μου, με διάφορες αφορμές.
* * * * * * *
10 σχόλια:
Σωστά...
Κι ωφελεί ίσως, κάποιες φορές, τα μυστήρια να μας οδηγούν στην παραδοχή ότι όχι, δεν γίνεται να αναλύουμε και να γνωρίζουμε τα πάντα.
Απλά, να αφηνόμαστε στην αγάπη, στον άνθρωπο, στο "μαζί".
Αυτή η διατύπωση είχε προφανώς homework...την οποία εξακολουθούμε να γράφουμε για χρόνια!
το μυστηριο ειμαστε εμεις και οχι ο γαμος...
φιλια λεμονακι μου...
;)
όχι απλώς μυστήριο, θαύμα. Και από τα θαύματα που συμβαίνουν συχνά και επανειλημένως. Δεν είναι μυστήριο λοιπόν που συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι και εμείς θα το βρούμε το θαύμα μας κάποια στιγμή.
Συμφωνώ απόλυτα με την απαστράπτουσα γοργόνα!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ που επικρατησε σε συγκεκριμενη εποχη και για συγκεκριμενους λόγους και σε συγκεκριμενο Γεωγραφικο μηκος και πλατος (Φυσικα υπαρχει μυστηριο για οσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ )
====
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
===
ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΚΙΜΠΟΥΤΖ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΓΑΜΟΣ- ΟΠΩΣ ΑΝ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΙΝΕΖΟ ΑΓΡΟΤΗ
===
ΚΡΙΜΑΣ
ο γάμος δεν είναι ούτε μυστήριο ούτε ηθική αξία ...αλλά μεσαιωνισμός.
η συμβίωση είναι το ίδιο πράγμα και παρασάγγας καλύτερη.
Φιλοσοφημένη η άποψη του καθηγητή! Μέγα μυστήριο όντως! ;)
Καλησπέρα, λεμονάκι μου!
..εμενα μου εκανε εντυπωση ο καθηγητης των θρησκευτικων..μακαρι ολοι ετσι!!καλησπερα!!
Αν είστε εσείς που μου δώσατε το μπλογκ "ΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ" σήμερα, δώστε στίγμα γιατί με έβγαλε σε πολλές σελίδες η αναζήτηση που μου είπατε, αν μου είπατε...
Να είστε καλά
Δημοσίευση σχολίου