29.12.06

τέλος χρόνου


Το βράδυ της παραμονής δεν κοιμάμαι αν πρώτα δεν τακτοποιήσω το σπίτι. Θέλω να είναι όλα καθαρά και στη θέση τους, κι η αυγή του νέου χρόνου να βρει το σπίτι μου ήρεμο και ζεστό.
Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό. Αλλά εγώ το χρειάζομαι.

* * *

Κάπου είχα διαβάσει, κάποτε, πως όπως περνάς την πρώτη μέρα του χρόνου, έτσι θα περάσεις και όλη σου τη χρονιά.
Φέτος, τη μέρα της πρωτοχρονιάς θα ταξιδεύω.

* * *

Μερικές φορές τρομάζω, όταν με πιάνω σκέφτομαι πως θα ήθελα να γινόταν να μην έβγαινα ποτέ από το σπίτι. Μα, δε μου λείπουν οι φίλοι μου; Ο ήλιος; Ο καιρός;
Όμως, χρειάζομαι ησυχία για να ξέρω ποια είμαι, μέσα σε κόσμο δεν με αναγνωρίζω-έτσι, τότε, δεν θέλω να με γνωρίζω.

* * *

Έχω ήδη τις τρείς νονές. Για την περίπτωση που θα χρειαστούν.

* * *

Στρουθοκάμηλος, η φυγόπονος.




* * * * * * *

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια και από εδώ λεμονιά , πρέπει όλα να είναι τέλεια, και πάντα άκουγα ότι όλη η χρονιά πάει σαν την πρωτοχρονιά (μεγάλη καταπίεση). Εκτός από αυτά τα δύο , κάθε φορά στις 12 που αλλάζει ο χρόνος λέω μέσα μου μια ευχή για τη καινούρια χρονιά , αναλόγως σε τι φάση βρίσκομαι. Αν κατάλαβα καλά , φέτος θα κάνω και άλλη μια ευχή.

Ανώνυμος είπε...

Οι τρεις νονές.
Η Κλωθώ, η Λάχεσις, η Άτροπος.

Θα ταξιδεύεις ε;
Τυχερή!

Ήθελα να γράψω κι άλλα,
αλλά η κούραση δε με αφήνει.
Επιφυλάσσομαι.

Lupa είπε...

Εγώ έχω μάθει από την πολίτισσα γιαγιά μου να ανάβω όλα τα φώτα και να ανοίγω όλες τις βρύσες λίγο πριν μπει ο καινούριος χρόνος για να μπει με το καλό...
Μη φοβάσαι λεμονάκι αν θέλεις για λίγο να κλειστείς στο κουτί σου ... Το ελατήριό σου θα μαζέψει ενέργεια εκεί και όταν ανοίξει το κουτί θα τιναχτείς ψιλά..
Να είσαι καλά και να μας φέρεις λίγο από τον αέρα που θα συναντήσεις στους νέους τόπους που θα πας.

αλκιμήδη είπε...

το πως θα είναι η πρώτη μέρα βάζει το ρυθμό της χρονιάς, κάτι σαν το πως θα ξυπνήσεις το πρωί, βάζει το ρυθμό της μέρας. Αλλά, πόσες μέρες δεν έχουν ξεκινήσει στραβά και έχουν καταλήξει υπέροχες, και το αντίστροφο. Ευτυχώς τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Καλή χρονιά να έχεις
καλοτάξιδη

Σταυρούλα είπε...

Ωραίος τρόπος να μπει ο νέος χρόνος, λεμονάκι μου! Θα ταξιδεύεις όλη τη χρονιά!!
Πιστεύω κι εγώ στ΄ απρόπτα που φτιάχνουν ή χαλάνε τη μέρα μας!;)
Εγώ την Πρωτοχρονιά θέλω μετά από καλό ύπνο, καφεδάκι με φίλους και να μην κάνω τίποτα!Γιατί δε γίνεται αυτό όλη τη χρονιά?

Juanita La Quejica είπε...

Πριν 3 χρόνια χρειάστηκε να περάσω όλες τις γιορτές (μέσα σε αυτές Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς) στο νοσοκομείο, δίπλα σε κάποιον πολύ δικό μου άνθρωπο, που ήταν βαρειά άρρωστος.
Αν σας πω τί μου έδωσε την μεγαλύτερη χαρά... κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει, ούτε καν εγώ!
Ο Μαργαρίτης στην tv, που τραγουδούσε ένα παλιό τραγούδι του Διονυσίου! Μέχρι τότε, σιχαινόμουν τον Μαργαρίτη και δεν με ενθουσίαζε ο Διονυσίου.
Συνεπώς... ταξίδι, ό,τι καλύτερο για την Νέα Χρονιά Lemon! Αλλά και σε ατακτοποίητο σπίτι, πάλι θα βρεις κάτι θετικό, είναι σίγουρο, η ανάγκη μας για επιβίωση μας κάνει να διακρίνουμε ένα μικρό φωτάκι στον ορίζοντα, ακόμα και αν είναι της φαντασίας μας.

Katerina ante portas είπε...

Kαλή χρονιά, με ευλογίες αγάπης, υγείας και εσωτερικής ειρήνης.
Με την αγάπη μου!