22.12.09

και μες την τέχνη ...


Μόνος ο θείος της μητρός μου Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο εις Ρωσσίαν διαπρέψας ως διπλωματικός υπάλληλος, λαβών το βιβλίον μου απήντησε δι' επιστολής, όπου τας ενθαρρυντικάς εκφράσεις συνεκέρασε με συμβουλήν σοφήν και σωτήριον. "Μη σπεύδης, έγραφε, εις δημοσίευσιν. Γράφε, άλλ' άφινε το γραφέν να κοιμηθή επι έν ή δύο έτη. Λησμόνει το, και όταν το επανίδης θα κρίνεις καλλίτερον περί της αξίας του, και περί των διορθώσεων όσων είναι επιδεκτικόν". Εννόησα την εις την συμβουλήν υποκρυπτομένην επίκρισιν και απεδέχθην ευγνωμόνως και την επίκρισιν και την συμβουλήν. Ευτυχώς δεν με είχε τυφλώσει η απατηλή επιτυχία τόσον, ώστε να μείνει ανωφελές το με τόσην λεπτότητα δοθέν μάθημα.

* Δημητρίου Βικέλα, Η Ζωή Μου.
* Βιέννη, ο κήπος του Μπελβεντέρε.

Και ξαφνικά ένα τηλεφώνημα, μια άφιξη, δυό μικρά ήρθαν στον κόσμο και η ομίχλη χάνεται, η τέχνη φαίνεται μάταιη μπροστά στο θαύμα.


* * * * * * *

7 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Σοφίας απόσταγμα η συμβουλή του θείου του.

Τι ωραίο θαύμα!!Ελπίδοφόρο!

Ιφιμέδεια είπε...

Υπέροχη φωτογραφία. Σάστισα, νόμιζα ότι ήταν πίνακας!

Τι καλή η συμβουλή του θείου. Στην περιπτωσή μου συμφωνώ απολύτως!

Δέσποινα είπε...

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία! Ευχές για κάθε καλό!!!

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Τα θαύματα συμβαίνουν, αλλά σπανίως έχουμε χρόνο ή διάθεση για να χαμπαριάσουμε. Μακάρι να χτύπαγε κάνα τηλεφωνο για να μας το επισημάνει.

Ευχές.

Magdala είπε...

Hi Lemon! I'd like to wish You a lot of happiness in 2010! I know You like angels so I want to invite you to watch my mum's new blog called 'ANIOŁY' (angels)
http://moje-anioly.blogspot.com/

Katerina ante portas είπε...

Καλή Χρονιά αγαπητή μου Lemon. Ταξιδιάρα, παιχνιδιάρα, απρόβλεπτη (με την καλή έννοια βεβαίως) και χαρούμενη!

Styliana είπε...

Υπέροχη ανάρτηση σε όλα της!