26.9.10

πόλνταρκ; ναι, πόλνταρκ!


Ε, δεν μπορώ, θα το μοιραστώ: είναι κανείς που να θυμάται το Poldark; Αναρωτιέμαι (η μαρία αντουανέτα) αν υπάρχει άλλος κανείς που να έβλεπε (τότε) αυτή τη σειρά...

Πότε ήταν το τότε;
Η σειρά γυρίστηκε το 1975-1977 και προβλήθηκε σε δύο σαιζόν (29 επεισόδια).
Σε ποιό σπίτι ήμασταν;
Τα χρόνια που έβλεπα ΠΟΛΥ τηλεόραση ήταν μέχρι το '82 που ξεκίνησα τη δευτέρα λυκείου. Το '78 μπήκα στο γυμνάσιο. Άρα ήταν κάπου γύρω στο '80.

Είδα τα δύο πρώτα επεισόδια σήμερα: εντυπωσιάστηκα από το πόσο καλά θυμόμουν τις σκηνές-σχεδόν πολύ καλύτερα από ότι ταινίες που έχω δει πρόσφατα...
Το μόνο ξενέρωμα ήταν ότι στο (μετά 30ετία) μάτι μου, φάνηκαν όλα πολύ πιο "φτωχικά" (αλλά μάλλον πολύ πιο ρεαλιστικά) από ότι στις σημερινές σειρές. Λιγότερο το μακιγιάζ, τα κοστούμια, τα σκηνικά. Πιο απλά τα σπίτια, η ύπαιθρος της Κορνουάλλης (αλλά ακόμη υπέροχα!).

Δεν ξέρω πως να το πω, ευλογία μου έρχεται να πω, αλλά είναι ντροπή να χρησιμοποιώ τέτοια λεξη για ένα τόσο ελαφρύ θέμα... Όμως, είναι σαν να συναντάς ενα γνωστό σου που δεν ήξερες αν ζει ή αν πέθανε, που σχεδόν αμφέβαλλες αν υπήρξε ή αν ήταν της φαντασίας σου. Ξανασυνάντησα εμένα σ' ένα σπίτι σκοτεινό, σε μια εφηβεία σκοτεινή, στο σαλόνι... Πριν από, από, από ένα σωρό πράγματα που έγιναν στα επόμενα 30 χρόνια.
Δε θα γίνω μελό, όχι. Γελάω γιατί παρόλο που εγώ μέσα μου νιώθω ολόιδια, τώρα/εδώ είναι πολύ καλύτερα από τότε/εκεί. Το να βλέπω την ίδια σειρά, είναι απλά πολυτέλεια, το κερασάκι.

(Το ποστ το έκανα γιατί αναρωτιέμαι αν έβλεπε κανένας άλλος αυτή τη σειρά...
Και επίσης τον "θαυμαστό κόσμο της Ισαβέλλας", αλλά αυτό ήταν παλαιότερα, κι επίσης δεν έχω μπορέσει να βρω τίποτε γιαυτό, καμιά πληροφορία.)

Update (που λέει ο λόγος...): μα, κανένας; κανένας...

5 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Αχ γλυκιά μου Λεμονιά, κάτι μου λέει αυτό το Πόλνταρκ, κάτι μου λέει η Κορνουάλη, αλλά θα πρέπει να αναζητήσω κι άλλα οπτικά ερεθίσματα για να θυμηθώ καλύτερα.
Έβλεπα πάντοτε και βλέπω ακόμη πολύ τηλεόραση (ή τέλος πάντων την έχω πάντα να παίζει στο βάθος) και πολύ χαίρομαι που με τον ωραιότερο τρόπο απενοχοποιείς την θέασή της.

Σταυρούλα είπε...

Δεν ανακαλώ τίποτε με αυτό το όνομα. Χαίρομαι όμως που σου προξένησε ευχάριστη διάθεση! :)

Ανώνυμος είπε...

πρώτο σχόλιο που σας κάνω μετά από χρόνια :) που σας διαβάζω και να μην μπορώ να απαντήσω θετικά..

ποιά εγώ - συνομήλικη (σχεδόν) και φανατική της Κορνουάλλης.

καλημέρα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Φτου μου.... δεν το θυμάμαι καθόλου.
Μα πού είχα τότε εγώ τα μυαλά μου τότε...μου λες;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Marina είπε...

Ολα τα επεισόδια ανελλειπώς τα βλέπαμε η μαμά και εγώ. Τελείωσα το γυμνασιο το 76 βλέπεις..