17.10.10

παραμιλητό


Έτσι θα είναι το Παρίσι, φαντάζομαι, αυτή την εποχή: τα φύλλα θα έχουν πέσει, θα έχει υγρασία, όμως οχι και κρύο, ελπίζω, για να μπορούμε να κάνουμε βόλτες μέσα στους δρόμους και στα πάρκα. Έχει πολλά πάρκα, το Παρίσι, με καρέκλες φερ-φορζέ: θα σκουπίζουμε την υγρασία και θα καθόμαστε, για λίγο. Μετα θα περπατάμε δίπλα στο ποτάμι-λες άραγε να είναι τόσο όμορφα όπως στις ταινίες;
Άμα δε θέλεις, δεν θα πάμε καθόλου σε μουσεία, αν και πολύ θα ήθελα να δούμε μαζί τους πίνακες των ιμπρεσιονιστών στο Ορσέ.
Να πάμε στα νεκροταφεία, να πάμε σε βιβλιοπωλεία, όπου και να πάμε νομίζω πως θα νιώθω γύρω μας την αύρα της Σιμόν ντε Μπωβουάρ και του Σάρτρ, του Σεφέρη και του Βικέλα.
Και όλη μέρα, θα παραμιλώ ευχαριστημένη σαν και τώρα.

* secrets behind the leaf..

7 σχόλια:

Homer είπε...

Θα βγω εκτος θεματος,και θα πω οτι χαρα στο θαυμασιο σου μπλογκ ανακαλυψα τον L S Lowry και αυτο το site.
http://www.thelowry.com/

Θελω οπωσδηποτε να αγορασω κατι γαι τον τοιχο μου,ή απο εκει που ειναι πιο "επισημο" ή απο το allposters ή απο worldgallery.Και ηθελα να σε ρωτησω,αν ξερεις,αν προκειται για φτωχες αναπαραγωγες των εργων (ας πουμε κατι διαβασα σχετικο για το allposters).OK,περι ποστερς προκειται,αλλα σε καθε περιπτωση..

Roadartist είπε...

Αχ............................. θέλω και εγώ μια από τα ίδια..
Οπωσδήποτε και μουσεία, και νεκροταφεία, και καφέ, και αύρες αγαπημένων ποιητών.. θέλω Παρίσι.. σε φθινοπωρινό φόντο....με πέθανες..

Ιφιμέδεια είπε...

Τι περίεργο. Κι εγώ το Παρίσι έτσι θα ήθελα να το γνωρίσω φθινοπωρινό...

Σταυρούλα είπε...

Ζήλεψααα, αν και το γνώρισα σε θερμοκρασίες παρόμοιες. :)

lemon είπε...

Homer:
δεν έχω ιδέα για την ποιότητα των αναπαραγωγών... Πάντως χαίρομαι που σου άρεσε κι εσένα ο Lowry, ελπίζω κάποτε να μπορεσω να επισκευθώ το μουσείο του στο Μάντσεστερ...

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika se thaymazo poy gia toso poly kairo oso se diabazo , diatireis panta ton romantismo kai tin eyasthisia soy kai thn poihsi stin matia sou .

roxanne

ολα θα πανε καλα... είπε...

Είναι όντως λιγωτικά όμορφο το Παρίσι το φθινόπωρο.Και η φωτογραφία που ανήρτησες,εύγλωττη και με τρυφερότητα.