12.3.11

Ανατρέποντας Προκαταλήψεις

Οι πιο άγνωστες κι ανεξερεύνητες, οι πιο κρυφές αχαρτογράφητες περιοχές, δεν βρίσκονται στα βάθη κάποιου ωκεανού, ούτε σε μια σκοτεινή άκρη του διαστήματος. Το μεγαλύτερο μυστήριο, το πιο ενδιαφέρον αίνιγμα, παραμένει ο άνθρωπος, η ποικιλότητά του, τα συναισθηματικά και πνευματικά υλικά που ορίζουν την ρευστότητα της ύπαρξής του. Κι αν όλοι λίγο πολύ υποθέτουμε, θεωρούμε, ότι γνωρίζουμε κάτι για τον εαυτο μας και τους άλλους, συχνά μοιάζουμε χαμένοι όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάτι που ξεπερνά τα στενά σύνορα της προσωπικής μας εμπειρίας.

* Η πρώτη παράγραφος από τον χαιρετισμό του Διευθυντή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Ειπίδη για το Παράλληλο Πρόγραμμα του φεστιβάλ "Έτσι Είμαι-Ανατρέποντας Προκαταλήψεις".

3 σχόλια:

scarlett είπε...

"Είναι πολύ πιο εύκολο να ταξιδέψει κανείς χιλιάδες μίλια, μέσα από κρύο, καταιγίδες και ανθρωποφάγους, σε ένα πλοίο της κυβέρνησης, απ' ό, τι να εξερευνήσει τη δική του, προσωπική θάλασσα, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό της μοναξιάς του"

έγραφε πολλά χρόνια πριν ο Thoreau στο Walden

Σταυρούλα είπε...

Όπως είπε κι ο θείος Άλμπερτ : "Είναι πιο εύκολο να διασπάσεις το άτομο παρά μια προκατάληψη".

Συμφωνώ με τον κο Εϊπίδη.

Τέτοια εποχή θυμάμαι (με αφορμή το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ) ήταν που γνωριστήκαμε και κατέβηκες μόνιμα στην Αθήνα. Φιλενάδα, πώς περνάνε τα χρόνια!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ εύστοχο σημείωμα.