31.12.07

τέλος χρόνου

Παρασκευή πρωί, ήταν αραδιασμένα στο πεζοδρόμιο κοντά στον Άγιο Αντώνιο. Νυχτερινή προσφορά σ όποιον μπορεί να τα είχε ανάγκη. Το μεσημέρι είχαν εξαφανιστεί. Άραγε τα μάζεψαν με τα σκουπίδια ή τα πήρε κάποιος για να τα χρησιμοποιήσει; (Η ερώτηση είναι ρητορική, η απάντηση δεν έχει σημασία. Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να τα χρειάζονται, αλλά και ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτηκαν και βγήκαν μέσα στην νύχτα να τα αραδιάσουν-αυτά είναι που έχουν σημασία). Έτσι, για να τελειώσει η χρονιά κάπως αισιόδοξα.




* * * * * * *

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μεις το κανουμε συχνά αυτο στη γειτονιά.. Πραγματα που ειναι χρησιμα ακομα, μα δεν ξερεις που να τα δωσεις: ισως και να ξερεις, μα δεν τολμας, γιατι δεν ξερεις πως θα δεχτουν την προσφορά σου. Τα αφηνεις λοιπον εκει, ανωνυμα, για να παρθουν το ιδιο ανώνυμα... Και οχι, δε τα μαζευουν με τα σκουπιδια, ειναι σιγουρο αυτο...

ci είπε...

Καλή Χρονιά, να είναι λιγότεροι αυτοί που δεν μοιραζόνται φέτος:)

Ανώνυμος είπε...

πάντως εκείνη την πολύχρωμη την καρέκλα εγώ την έπαιρνα...
καλή χρονιά με υγεία

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ είμαι σε άλλο μήκος κύματος. Πιστεύω ότι η φιλανθρωπία απλά έρχεται να δημιουργήσει ενοχές και να απενοχοποιήσει το Κράτος από τις δικές του ευθύνες. Εκτός αν... Εκτός κάνουμε λόγο για αντικείμενα που πια δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε και μας είναι άχρηστα. Τότε, ναι -αν και δεν είναι φιλανθρωπία. Καλή μας Χρονιά.