22.6.08

Βαρκελώνη ΙΙ

Περπατώντας-και περπατήσαμε πάρα πολύ, τόσο που έφτανα στο σημείο να θέλω να πατήσω το κλάματα από την κούραση και να κάτσω στην άκρη του πεζοδρομίου, σαν θυμωμένο παιδάκι...
Περπατώντας λοιπόν την Βαρκελώνη, η σκέψη που μου ερχόταν ξανά και ξανά στο νου ήταν, πως αυτή η πόλη πρέπει να είναι ο παράδεισος των επί γης αρχιτεκτόνων... Να μη χορταίνει το μάτι σου να βλέπει κτήρια-στολισμένα, κτήρια-στολίδια, συνέχεια, συνέχεια, πολλά, σχεδόν όλα, αραδιασμένα το ένα δίπλα στο άλλο, όλη η πόλη μια έκθεση έμπνευσης και κατασκευής.

Και για μένα, που αυτό που αγαπώ περισσότερο στις πόλεις είναι τα κτήρια όταν τα βλέπω έρημα, χωρίς τους ανθρώπους τους, τις πρώτες πρωινές ώρες ή αργά το βράδυ, το περπάτημα σ' αυτή την πόλη ήταν μια υπερβολική δόση χαράς των ματιών και ηρεμίας.

...μια γιαγιά ποτίζει με αργές κινήσεις τις γλάστρες της...

...ένα ξεχασμένο κόκκινο πατάκι-καρδούλα...

...δυο δείγματα διαφορετικών εποχών δίπλα-δίπλα...

...ένα βιβλιοπωλείο που βλέπει σε μια πλατεία γεμάτη πολυκατοικίες υπό κατάληψη...

...ένα θαυμάσιο σπίτι-πύργος, βαδίζοντας προς τη Sagrada Familia...

...κατεβαίνοντας με τα πόδια από το πάρκο Gruel ως τη θάλασσα, διασχίζοντας γειτονιές κατοικημένες από κατοίκους της Πόλης κι όχι τουρίστες...

* για τη φίλη μου που φεύγει μεθαύριο για Βαρκελώνη: να περάσεις πολύ καλά! Κι όταν με το καλό επιστρέψεις, να μας ταξιδέψεις κι εμάς ξανά εκεί με τις σκέψεις και τις φωτογραφίες σου!


* * * * * * *

9 σχόλια:

MAD είπε...

Τέλειες εικόνες! Και όχι από τα εμπορικότερα μέρη της Βαρκελώνης, το αντίθετο μάλιστα! LOL

Θα προσπαθήσω πριν ξαναξεκινήσω δουλειά το Σεπτέμβρη να πεταχτώ κι εγώ μια βόλτα στην Ισπανία (μάνα Σπανιόλα βλέπεις έχει ο mad ;-)

renata είπε...

Τι καλύτερο ξεπροβόδισμα απ΄αυτό κι απ΄τις εμπειρίες σου , που μου τις μετέδωσες?Ε ?

Όλαα λεπτομερώς θα στα πω όταν γυρίσω κι ενδιάμεσα! Σμουουουτς!

Η φίλη που γύρισε προχθές είπε...

Σ' όλες αυτές τις οικοδομές πρόσεξες ότι δεν υπάρχει καμιά παραφωνία? Δεν υπάρχουν ντουλάπες, οι γλάστρες όλες είναι εσωτερικά, δεν υπάρχουν απλώστρες, σκούπες, κουβάδες, σφουγγαρίστρες, κούτες και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου. Μπορείς να μου πεις πως το 'χουν καταφέρει αυτό? Αναμφισβήτητα είναι μια πανέμορφη πόλη, ζωντανή όλο το εικοσιτετράωρο αλλά παράλληλα ήρεμη και ανθρώπινη.

Dory είπε...

Υπέροχες οι φωτογραφίες σου Lemon!

Ανώνυμος είπε...

Aκόμη και η ... γιαγιά στο μπαλκόνι , στολίδι είναι .
Ακούς εκεί ... γιαγιά , στα κόκκινα ...
Υπέροχη .

renata είπε...

Γύρισα κι ήταν υπέροχααααα! :)

vasilis είπε...

Παιδιά, μήπως γνωρίζετε αν "παίζουν" στην Βαρκελώνη (ή έστω στην costa brava) beach bars?

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影

Katerina ante portas είπε...

Kαλημέρα, επειδή έχω και εγώ επίσκεψη κινέζου και δεν μπορώ να τον διαγράψω, έχεις κάτι νεώτερο από to θέμα;