2.1.09

What would you attempt to do if you knew you could not fail?


Σήμερα άνοιξα λογαριασμό σε μια κυρία γύρω στα 70, που δεν ήξερε να γράφει το όνομά της. Αρχικά προσπάθησε να το αντιγράψει βλέποντας την ταυτότητά της, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ (με τα κεφαλαία). Μετά μου είπε πως μπορεί και το γράφει μόνο όταν η ανεψιά της το δίνει γραμμένο, οπότε το έγραψα σ΄ ένα χαρτί, χάρηκε, και το αντέγραψε προσεκτικά, ζωγραφίζοντας ένα-ένα τα γράμματα, αργά, τέσσερις φορές. Σαν να σας έβαλα τιμωρία, είπα, και γελάσαμε. Φεύγοντας κοίταζε το (παλιο)χαρτάκι που είχα γράψει το όνομά της, ντροπαλά. Να το πάρω αυτό; με ρώτησε. Και το πήρε μαζί της.
* * * * *
Στην φωτογραφία, η ωραιότερη βασιλόπιτα που έχω δει (και έχω φάει, επίσης), δώρο από πολύ-πολύ αγαπημένη μου φίλη!
* * * * *
What would you attempt to do if you knew you could not fail?
Ξεκινώ τη χρονιά με το παραπάνω καρφωμένο στο μυαλό μου-από τότε που το είδα, δε λέει να ξεκολλήσει.
(...μας προτρέπει να πάρουμε το ‘σπαθί’ μας, και να πολεμήσουμε για κάθε ένα από τα όνειρα μάς, καταρρίπτοντας την έννοια των ‘ορίων’ και του ΄παραλόγου’. Παράλογο είναι μόνο κάτι που είναι αντίθετο με αυτό που έχουμε ‘ορίσει’ εμείς ως λογικό. Ονειρευτείτε και αγωνιστείτε!!...)
Αντί για νιού γίαρς resolution.


* * * * * * *

4 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Καλή χρονιά, με Υγεία και Αγάπη!
Με μια καλή πράξη,άρχισε! Το αστειάκι εννοώ περί τιμωρίας, που θα έκανε την κυρία να αισθανθεί άνετα, σε ένα χώρο ψυχρής συναλλαγής.

Σταυρούλα είπε...

Πολύ μ΄αρέσει η κατακλείδα σου! ;)

Άμα τους χαμογελάς έτσι γλυκά, πώς να μη σ' εμπιστεύονται και να να μη σου λένε τις ιστορίες τους? :)


Όσο για τη φράση θέλει σκέψη!

Dorothy είπε...

Καλή χρονιά (και καλώς σε βρίσκω!). Έχω πολλές παρόμοιες εμπειρίες με πελάτες που δεν ήξεραν να γράφουν. Θυμάμαι μια κυρία που δεν ήξερε να γράφει, αλλά δεν ήθελε να ζητήσει βοήθεια και προσπαθούσε για πολλή ώρα να αντιγράψει από την ταυτότητα, γιατί την επιταγή την έστελνε σε φυλακισμένο και ντρεπόταν να τη δώσει σε άλλον να της τη συμπληρώσει... Αυτή η τσαντούλα στο link είναι φοβερή, νομίζω ότι μου φωνάζει "αγόρασέ με!" :p

Dr_MAD είπε...

τσάντα - έμπνευση! χαχαχα

*πολύ μερακλού και δεξιοτέχνισσα η φιλενάδα σου! ακομα μαζευω σαλια