26.9.11

όταν γελάς, να γελάς σαν την κόλαση

Θέλω να σκεφτώ ξανά επικίνδυνα κι ευγενή πράγματα. Θέλω να είμαι ελαφριά και παιχνιδιάρα. Θέλω να είμαι απίθανη και όμορφη, και να μη φοβάμαι τίποτε, σαν να είχα φτερά.
* * *
Η πιο δυνατή συμβουλή για έναν συγγραφέα είναι αυτή, νομίζω: προσπάθησε να μάθεις ν' αναπνέεις βαθειά, να γεύεσαι πραγματικά το φαγητό σου όταν τρως, κι όταν κοιμάσαι να κοιμάσαι πραγματικά. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο ζωντανός μπορείς μ' όλο σου το είναι, κι όταν γελάς, να γελάς σαν την κόλαση. Κι όταν θυμώνεις, να θυμώνεις για τα καλά. Προσπάθησε να είσαι ζωντανός. Γιατί δεν είναι μακρυά η μέρα που θα πεθάνεις.
* * *
Το θαύμα ήρθε στα ξαφνικά. Κρατούσε ένα βιβλίο και κάθως διάβαζε, βρήκε αυτό που έψαχνε. Έτσι απλά.
* * *
Γι' αυτούς που σ' αγαπούν, είσαι ήδη όμορφος. Όχι γιατί είναι τυφλοί στις ελλείψεις σου αλλά γιατί μπορούν να δουν καθαρά την καρδιά σου. Οι ελλείψεις σου τότε ξεθωριάζουν μπροστά στη σύγκριση. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για σένα, είναι πρόθυμοι να σ' αφήσουν να είσαι ατελής και όμορφος ταυτόχρονα.
* * *
Δεν έχει πιο απλή θεραπεία από τα βιβλία: μπορεί να μη σου δίνουν χαρά, μα τουλάχιστον φέρνουν την ηρεμία και στο πιο μπερδεμένο μυαλό.

* healing μεταφράσεις (1, 2, 3, 4, 5)
* Dan Stevens (Downton Abbey)

3 σχόλια:

Iwanna είπε...

Όλες οι αναρτήσεις σου είναι απολαυστικότατες! Ευχαριστούμε!

Dee Dee είπε...

Ωραια σημεια διαλεξες να μοιραστεις μαζι μας :)

Καλη εβδομαδα!!

Ανατολή είπε...

Αυτή την πανέμορφη ανάρτηση ετοίμαζες χτες και εγώ φοβήθηκα να σε πάρω τηλέφωνο μήπως κοιμάσαι! Καλύτερα που δεν πήρα γιατί απολαμβάνω σήμερα την ανάρτηση σου. Δεν κατέληξα ποια από τις φράσεις αυτές μ’ αρέσει περισσότερο. Είναι τρομερό πάντως το πόσο γεμάτος μπορεί να είναι ο λόγος!