17.5.08

ο Μάιος των εξετάσεων

Πρέπει να διαβάσω, γιατί το άλλο Σάββατο γράφω εξετάσεις, για τη δουλειά μου . Δεν έχω καμία διάθεση να αποστηθίσω ορισμούς. Θέλω έναν καφέ και να κοιτάζω τον τοίχο (ή την οθόνη).

Πέρασαν 24 χρόνια από κείνο το Μάιο των Πανελλαδικών, που η μαμά μού έφερνε καθαρισμένα καροτάκια και χυμούς πορτοκάλι κάθε λίγο, που είχα τα πατζούρια του δωματίου κατεβασμένα όλη τη μέρα για να μη μπαίνει φως, και την πόρτα κλειστή, και ούρλιαζα στην αδελφή μου όποτε άνοιγε να μπει μέσα.

Προς τι όλα αυτά; Ούτε να μπω στο Πανεπιστήμιο ήθελα-όσο συνειδητά θα έπρεπε. Να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα οι εξετάσεις ήθελα, κι όσο το δυνατόν πιο αίσια, ώστε να μη χρειαστεί να ξαναπεράσω τη διαδικασία του διαβάσματος και των εξετάσεων.
Και επαναλαμβάνω, προς τι όλα αυτά; Άντε και πέρασα, και με καλή σχετικά σειρά (30 στους 300), στην πρώτη σχολή της επιλογής μου. Ήμουν τόσο σκασμένη από το διάβασμα και τόσο αδιάφορη για τη σχολή όπου πέρασα, που δεν ξαναδιάβασα ποτέ από τότε. Πέρασα τσάτρα-πάτρα μερικά μαθήματα, και να ‘μαι τώρα, 24 χρόνια μετά, χωρίς πτυχίο, με 21 χρόνια δουλειάς στην πλάτη μου, στο κατώφλι της σύνταξης.

Τώρα ξέρω πως το επάγγελμα (και οι σπουδές) πρέπει να επιλέγονται με βάση όχι τις ικανότητες αλλά τις επιθυμίες των ανθρώπων. Τι να το κάνω που ο μπαμπάς μου πίστευε πως η εξυπνάδα και η τεμπελιά μου θα επενδύονταν σωστά στο επάγγελμα μιας καθηγήτριας μαθηματικών;

Το ότι μπήκα στη σχολή το χάρηκα, δε λέω, όσο περισσότερο γίνεται. Ήταν οι 3 μεγάλες απορίες της ζωής μου, μοναδικές για τον καθένα μας και αδύνατον να απαντηθούν παρά μόνο όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου: πως θα είναι την πρώτη φορά που θα κάνω έρωτα, αν θα μπω στο πανεπιστήμιο και πως θα είναι όταν γεννήσω. Οι δύο πρώτες απαντήθηκαν. Δεν έχω και μεγάλο ενθουσιασμό για καμία τους, οπότε κατά κάποιο τρόπο τώρα πια αδιαφορώ και για την τρίτη.

Αντί να διαβάζω για ασφάλειες, κάθομαι και γράφω ημερολόγιο. Και μάλιστα το βρίσκω πιο φυσιολογικό και πιο χρήσιμο.
Ανωριμότητα. Αντιεπαγγελματισμός. Ασυνέπεια. Τεμπελιά.
Πάω να κάνω έναν καφέ.


* * * * * * *

15 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Tωρα αν σου πω οτι μου ελλειψαν εκεινα τα χρονια των πανελλαδικων τι θα πεις;;;

renata είπε...

Εγώ πάλι καθόλου δεν νοστάλγησα την αγωνία καθώς το πέρασα εις διπλούν! Απα πα!Ευτυχώς με πήραν με την επετηρίδα και δε χρειάστηκε ούτε για ΑΣΕΠ να διαβάσω. Τώρα πια επιλέγω που θέλω να ζοριστώ.

Δεν είναι ανωριμότητα, κούκλα μου, απλά είναι που δε σε ενδιαφέρει. Κάνε καφέ, χαλάρωσε. Σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι εξετάσεις δίνεις στο κατώφλι της σύνταξης? Μήπως είναι κανένα νέο νομοσχέδιο που ψηφήστηκε και προϋποθέτει το πέρασμα εξετάσεον προκειμένου να βγεις στη σύνταξη? Έλεος! Φτάνει πιά!

MAD είπε...

Κουράγιο και καλή τύχη! Και δεν είναι καθόλου ανώριμο το να γράφεις σε μας. Γιατί εμείς σου στέλνουμε καλό κάρμα! Ακούς εκεί!...

An-Lu είπε...

Πιάσε ένα φρέντο κα για μένα...

faraona είπε...

???
:(

Ανώνυμος είπε...

μηπως εισαι εντελως ανευθυνη,τεμπελα και ταχαμ δηθεν κουλτουριαρα?

dora in e-space είπε...

Εγώ πάλι που το ξαναπέρασα πρόσφατα γιά να τελειώσω τα ρημάδια τα μαθήματα του Πανεπιστημίου, το χάρηκα (το ξενύχτι γιά το διάβασμα, όχι την αγωνία). Μου φάνηκε οτι ξανάγινα 18 χρονών. Βέβαια προσγειώθηκα όταν στο αμφιθέατρο γιά τις εξετάσεις τα παιδιά γύρω μου μου μιλούσαν στον πληθυντικό και τα μητρώα τους ήταν πολύ πενταψήφια ενώ το δικό μου τριψήφιο, αλλά κι'αυτό μου φάνηκε σαν να με ξανάνιωσε.
Νομίζω κουμπαρούλα μου, οτι τα της δουλειάς είναι που μας κουράζουν. Οτι αφορά θέματα εκτός δουλειάς μας ελαφρώνουν. Ισως αν κάναμε μιά δουλειά που μας άρεζε να μην ήταν έτσι ε;

renata είπε...

Ανώνυμε/η, πήγαινε αλλού να χύσεις τη χολή σου! Γρήγορααα!

Γκρρρ...

x-ray είπε...

πέρασα να ρίξω λίγο ζάχαρη στον καφέ σου :)

McKat είπε...

Καλό κουράγιο και καλή συγκέντρωση... Εξετάσεις, χμ, κρύο πράγμα αλλά ε, το διάβασμα όταν δεν το παραχ... (βλέπε Πανελλήνιες) μπορεί να έχει και το χάζι του. Καλή επιτυχία...

Dory είπε...

Λίγοι είναι αυτοί που κάνουν μόνο αυτό που θέλουν, καλή μου Lemon. Εμείς οι κοινοί θνητοί, έχουμε και τα πρέπει... Κουράγιο, my sympathy :)

Π.Κ. είπε...

Σκληρή εμπειρία η των εξετάσεων και θα μού επιτρέψεις να πω, τόσο αδιέξοδη και ατελέσφορη έως βλακώδης.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εντέλει μπαίνουμε σ' αυτό το κολαστήριο...

Ή μάλλον, μπορώ να καταλάβω...

Juanita La Quejica είπε...

Καλή Επιτυχία! Σε όλους όσους δίνουμε εξετάσεις.

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,AIO交友愛情館,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,視訊聊天室,視訊聊天

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,線上遊戲,矽谷麻將,明星3缺一,橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,遊戲區,電玩快打,cs online